top of page
20210625-Wat_ZW.jpg

La Couronne: van zalmrokerij tot open huis

 

Achter de statige gevel van La Couronne gaat een bruisende geschiedenis schuil. Joseph begon er een zalmrokerij, Marie-Rose was er de spil van warme familieherinneringen.
Marie-Rose was onze Marraine. Je weet wel, zo eentje waarbij elke dag een feest is. Waar ieder diner wordt afgesloten met een pralinetje of een grote slagroomtaart.

In onze herinneringen stond Marraintje ons bovenaan de trap met open armen op te wachten, klaar om ons te verwennen met knuffels en een heerlijke maaltijd. De lange eettafel was het kloppend hart van het huis. Steeds overvloedig gedekt, klaar voor geanimeerde familiediscussies, filosofische gesprekken én kleinkinderlijk kattenkwaad.  

La Couronne herleeft

Na het overlijden van Marraine bleven de deuren te lang gesloten. Er werd niet langer gedineerd, gefilosofeerd of geleefd en dat strookt niet met de ziel van La Couronne. Daarom besloten wij om het huis onder handen te nemen en het opnieuw te laten floreren als inspirerende plek.

Er mag weer veel volk over de vloer komen. Graag zelfs! Om te dineren, te vergaderen, te vieren, te slapen maar bovenal om te genieten van familiale gastvrijheid – misschien zelfs met een retroslagroomtaart?

 

Tot binnenkort!

Siska & Babs Boels
Kleindochters van Marraine Marie-Rose

bottom of page