top of page

Events in La Couronne Oostende


Welkom op onze evenementenpagina. Hier vind je alle kleine en grote events die we organiseren in La Couronne Oostende: van een informele meeting over intiem huiskamerconcert tot een verfijnd diner.
Er  is altijd wat te beleven in La Couronne!

​Binnenkort:​

Zondag 8 september 2024
Open Monumentendag - Heemkring ’t Schorre Steene / Cima di Jazzi / Koen Broucke

Onder het moto “en route” (thema European Heritage Days) neemt La Couronne enthousiast deel aan Open Monumentendag 2024. We zwaaien onze deuren de ganse dag open en voorzien diverse activiteiten om de geschiedenis van de de wijk en La Couronne in beeld te brengen. Het volledige pand is vrij & publiek toegankelijk op zondag 8 september van 10 tot 17u.


10 - 17u:
Open deur bij Salon La Couronne i.s.m. Heemkring ’t Schorre Steene

Ontdek hoe de voormalige zalmrokerij en een gezellige familiethuis getransformeerd is naar een open huis voor ondernemers, vrienden en families. De geschiedenis waait statig door het pand, waardoor elk evenement in La Couronne een nieuwe dimensie krijgt. Heemkring ’t Schorre Steene brengt de Konterdam van vroeger in beeld en voorziet hier graag de nodige toelichting, leuke anekdotes en verrassende weetjes.


14 - 16u:
Cima di Jazzi

De jamsessie van Cima di Jazzi lokt je naar het Salon. Deze leuke, sprankelende, jazzi band is de gemene deler van enkele ‘oude’ vrienden. Bestel gerust een drankje aan de sfeervolle bar en kom mee genieten van een leuke muzikale vibes van deze sfeermakers.

 

17u30:

Koen Broucke - Een fascinerend en muzikaal Ensor verhaal

La vie cruelle des artistes (le cas de Monsieur Ensor)

Koen Broucke, een uiterst charmante & veelzijdige kunstenaar is te gast in Salon La Couronne (event). Hij brengt een ongelooflijk fascinerend James Ensor verhaal ondersteund door tekst, kunst en maar liefst 18 pianocomposities.

We laten jullie graag meegenieten van deze unieke Ensor-performance in een warm, gezellig & huiselijk concept.

OMD-2024-www_Eventpagina.jpg
geldhof-kb-met-ensor-2023-Bewerkt.jpeg
Zondag 8 september 2024 - 17u30
Koen Broucke - Een fascinerend en muzikaal Ensor verhaal

La vie cruelle des artistes (le cas de Monsieur Ensor)

 

Koen Broucke, een uiterst charmante & veelzijdige kunstenaar is te gast in Salon La Couronne (event). Hij brengt een ongelooflijk fascinerend James Ensor verhaal ondersteund door tekst, kunst en maar liefst 18 pianocomposities.

We laten jullie graag meegenieten van deze unieke Ensor-performance in een warm, gezellig & huiselijk concept.

Zin om na het concert aan de zijde van de kunstenaar verder te filosoferen en dineren, dan kan je een bijkomende voucher kopen en mee aanschuiven aan de rijkelijk & exclusief gevulde vistafel (incl. kaas en fijne vleeswaren).

KoenBroucke
Donderdag 26 september 2024 - 19u30
Huiskamerconcert - Linard / George Dylan

Four of a kind… het 4de huiskamerconcert staat geprogrammeerd op donderdagavond 26 september. Gewapend met gitaar en stem neemt LINARD en zijn band je mee in een wereld waar melancholie en vreugde elkaar ontmoeten. Bij wijze van primeur introduceren we graag George Dylan, een Brugse singer-songwriter die al op diverse grote nationale festivals & podia heeft gespeeld. Hij zal het voorprogramma verzorgen en brengt een fusie van alternatieve indie & poprock met een dynamische twist.

Zin om mee te genieten?

Linard.jpg
MG_1493-Small.jpg
Zondag 20 oktober 2024 - 11u
Chansonnière Sarah D'hondt: Een intiem muzikaal plukboeket

Chansonnière Sarah D’hondt staat al jaren gekend als gepassioneerd vertolkster van het Franse Chanson. Steevast omringd door topmuzikanten, met een krachtige stem en met een zeer naturelle podium-presence staat ze ook gekend als ‘de Nachtegaal’.  Samen met gitarist Hendrik Braeckman en contrabassist Ben Faes trekt Sarah er dit najaar in trio op uit voor een intieme reeks huiskamerconcerten.

Verwacht je aan een muzikaal plukboeket: Een jazzy standard in het Engels, een eigen nummer in het Vlaams, een vleugje cabaret in het Duits en - jazeker - een streepje nostalgie uit Frankrijk. Een intieme set met grote muziek waarbij het toptrio op veelzijdige en verfijnde wijze de nummers tot leven wekt. 
Met ontzettend veel plezier, nemen ze hun aftrap in ‘La Couronne’ aan ’t zèèetje met een aperitiefconcert om 11u. Verder zijn er nog speeldata op komst in Antwerpen, Mol en Brussel.

Wil je graag kennismaken met Sarah en haar muzikaal traject, dan je steeds een kijkje nemen op haar website of boek hieronder je ticket om haar aan het werk te zien in Salon La Couronne.

SarahDHondt
Zondag 1 december 2024 - 17u
Soliste Hanne Roos "Opera for Dummies"

Hanne Roos behoort ontegensprekelijk tot de interessantste talenten van de nieuwe generatie opera- en concertzangers. De voorbije 15 jaar is Hanne zowat elk seizoen wel te zien geweest als soliste in een opera van Opera Ballet Vlaanderen, de opera van Luik, de Zomeropera in Alden Biesen, Nederlandse Reisopera, Strasbourg... of als zangeres aan de zijde van Jef Neve.

Van een stevige uitdaging heeft deze Ronsische schone alvast geen schrik, vandaar dat ze nu ook helemaal alleen, compleet solo, het podium beklimt, met haar eigen productie “Opera for Dummies”.

U mag zich verwachten aan een grappige en ontwapenende voorstelling waarbij ze honderduit vertelt over het leven als (opera)zangeres, een blik gunt achter de schermen van haar eigen leven, en dat van de rollen die ze vertolkt. Na deze voorstelling weet zelfs de grootste “dummy” hoe het eraan toe gaat in de wereld van een zangeres, maar vooral ook wat een fenomenale stem Hanne Roos bezit, waarmee ze moeiteloos schakelt tussen opera, musical, comedy, dans- en acteerwerk.


Een voorstelling die jong en oud meeneemt naar een op het eerste zicht onbekend, maar dan toch weer zo’n familiair terrein!

045-Small.jpg
HanneRoos

​Stories:​

Stories
Ismena.jpg
Zaterdag 22 juni 2024
Aperitiefconcert in de tuin - Ismena

 

Summer kick-off: We lanceren nog een muzikaal event in combinatie met de avondmarkt Konterdam. We hebben namelijk een bijzondere artiest kunnen programmeren voor een gezellig & zomers aperitief-concert. De deuren van La Couronne staan gastvrij open vanaf 17u. Vanaf 17u30 neemt Ismena music jullie mee in een muzikale droom.
Spring binnen voor een heerlijke apero met verfrissende muzikale vibes.

Donderdag 16 mei 2024
Huiskamerconcert - Troubled Water / Linard

Het rockt in Salon La Couronne! Hou jullie klaar voor een 3de Huiskamerconcert op donderdag 16/05 - 19u30. De pittige blues-vibes van Troubled Water (hoofdprogramma) & een innemende Linard (voorprogramma) zorgen gegarandeerd voor een energieke & ontroerende sfeer.

202405-TroubledWater.jpg
202404-JefNeve.JPG
Zondag 21 april 2024
Jef Neve - Making music to make a difference!

 

En of we trots zijn dit bericht met jullie te delen: Een Intiem pianoconcert met Jef Neve in Salon La Couronne Oostende t.v.v. Ghetto Classics. Voor dit prachtig initiatief zetten we op zondag 21 april om 15u onze deuren met heel veel plezier wagewijd open.

"Making music to make a difference!" Dit is het motto van Ghetto Classics. De opbrengst van dit pianoconcert gaat naar Ghetto Classics vzw, een vereniging die Jef Neve oprichtte om middelen en instrumenten in te zamelen voor een muziekacademie in de sloppenwijk van Nairobi (Kenia) waar hij al meer dan 10 jaar zijn schouders onder zet.

We hopen jullie te zien in Salon La Couronne!

Jef & team La Couronne

Vrijdag 8 maart 2024
"Mythes, maskers en moraal", een mogelijk Bob Dylanverhaal - Johan Decroos

Tussen de huiskamerconcerten door een originele voordracht over het levensverhaal van icoon Bob Dylan! Een unieke benadering gebracht door Johan Decroos, gekend als een bevlogen verteller. Kom mee genieten op 8 maart!

WhatsApp Image 2024-03-09 at 10.43.07 (1).jpeg
202402-CDO-Blur.jpg
Weekend 3-4 februari 2024
Chambres d'O - Tafelredes!

 

Twee dagen bevlogen tafelredes en heerlijk dineren tijdens Chambres d'O.

Een kruisbestuiving van nostalgie met cultuur in ons open huis met familiegeschiedenis. Ensor én onze grootouders zouden trots geweest zijn op de authentieke vibes die het voorbije weekend in La Couronne hebben gefloreerd. Zij stonden immers steeds paraat voor heerlijke tafelmomenten met spontane vertellingen en doordachte discussies.

Donderdag 25 januari 2024
Huiskamerconcert - B Summers / Troubled Water

 

Troubled Water blaast ons met creatieve blues in de richting van de innemende vibes van B Summers!

Graag aanwezig op 25 januari 2024? Reserveer dan een plaatsje via info@lacouronneoostende.be & bevestig je aanwezigheid.

BSUMMERS.jpg
202310-AttentionAttention.jpg
Donderdag 20 oktober 2023
Huiskamerconcert - Attention Attention (Tour aan zee) / B Summers

Het eerste huiskamerconcert in Salon La Couronne van Attention Attention op donderdag 5 oktober. De band staat te popelen om hun nieuwe EP #TheBeachStaysTheSame voor te stellen in hun #TourZee.

bottom of page